Robusta Guatemala San Marcos
Detailní popis produktu
Káva typu robusta je vyhledávána pro svůj vyšší obsah kofeinu, který může být v porovnání s některou arabikou i dvojnásobný. Využívá se také pro míchání espresso směsí, ve kterých dodává žádanou "sílu" a navíc velmi pozitivně ovlivní cremu na Vašem šálku espressa.
Káva je v Guatemale pěstována ve vyšších nadmořských výškách. Není neobvyklé, že ji rolníci stíní a chrání před studenými severními větry. Červené kávové bobule jsou sklízeny nejčastěji od prosince do dubna a v některých oblastech patří sklizeň k velkým společenským událostem spojeným s oslavami či festivaly hudby a tance. Plody kávovníků zpracovávají dělníci takzvaným promýváním, tedy ve vodě. Nejprve je protlačováním přes drticí plechy zbaví slupky, pak je nechají fermentovat a uvolněná kávová zrnka suší. Nejčastěji na přímém slunci.
Tato Robusta pochází ze severozápadní části Guatemaly - oblasti San Marcos rozkládající se na svahu vulkánu. Samotnou plantáž byste našli v nadmořské výšce 1 100 metrů.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.