Indonésie Sulawesi Kalossi Gr.1.

od 530 Kč od 473,21 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Země původu: Indonésie
Region: Sulawesi, Toraja
Nadmořská výška1.350 - 1.850 m n.m.
Zpracování: 
prané/mokré
Odrůda: Typica hybrid, catimor
Producent
: Variace farmářů z regionu

Vysokohorská sopečná půda na ostrově Sulawesi je ideální pro pěstování kávy. Sulawesi Kalossi je proslavena svou hladkostí a silným zemitým tělem s nízkou aciditou.

Detailní informace

Váha: 1 Kg
Skladem
530 Kč
473,21 Kč bez DPH
Váha: 5 Kg
Skladem
2 300 Kč
2 053,57 Kč bez DPH
Váha: 10 Kg
Skladem
4 060 Kč
3 625 Kč bez DPH
Váha: 20 Kg
Na dotaz
7 280 Kč
6 500 Kč bez DPH
Váha: 40 Kg
Na dotaz
13 160 Kč
11 750 Kč bez DPH
Váha: 60 Kg
Na dotaz
18 060 Kč
16 125 Kč bez DPH
Váha: 60 Kg - min. odběr 10 pytlů
Na dotaz
16 800 Kč
15 000 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Dvě z nejlepších a nejznámějších káv na světě pochází ze Sumatry: Mandhelding a Ankola. Obě se zpracovávají za sucha a rostou ve středozápadní Sumatře, poblíž přístavu Pandang v nadmořských výškách od 800 do 1500 metrů. Mandhelding je známý pro své bylinkové aroma, plnost, nízkou kyselost a bohatou a jemnou chuť.

Sulawesi je silnejší, plného těla, bez kyselosti a v chuti můžeme cítit čokoládové tóny. Aroma je výrazné, typicky kávové.

Na indonésském ostrově Sulawesi (dříve Celebes) se většina kávy pěstuje v hornatých oblastech na jihozápadě ostrova, na sever od přístavu Ujung Padang v oblasti zvané Toraja podle původních obyvatel této oblasti. Kromě tohoto názvu se pro označení místí kávy také často používá jméno Kalossi podle blízkého města (existuje více kombinací názvů jako Sulawesi Kalossi, Sulawesi Toraja, Celebes Toraja, Celebes Kalossi atd.). Káva se pěstuje na větších plantážích i na malých rodinných farmách a je většinou zpracovávána mokrou metodou. Velká část místních malopěstitelů zpracovává zrna polo-suchým procesem, který není příliš rozšířený, ale poskytuje kávě její velmi osobitou chuť.

Přívlastek "Triple Picked" v Indonésii označuje nejvyšší kvalitu zrn.