Mexiko SHG

od 434 Kč od 387,50 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Země původu: Mexiko
Region: Chiapas
Nadmořská výška: 400 - 1.600m n.m.
Zpracování:
 Prané/mokré
Odrůda: Typica, Bourbon, Caturra
Producent: 
Variace farmářů z regionu

Detailní informace

Váha: 1 Kg
Skladem
434 Kč
387,50 Kč bez DPH
Váha: 5 Kg
Skladem
1 880 Kč
1 678,57 Kč bez DPH
Váha: 10 Kg
Skladem
3 320 Kč
2 964,29 Kč bez DPH
Váha: 20 Kg
Skladem
5 940 Kč
5 303,57 Kč bez DPH
Váha: 40 Kg
Skladem
10 760 Kč
9 607,14 Kč bez DPH
Váha: 69 Kg
Skladem
16 974 Kč
15 155,36 Kč bez DPH
Váha: 69 Kg - min. odběr 10 pytlů
Skladem
15 801 Kč
14 108,04 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Většina mexické kávy pochází z jižní části Spojených států mexických. Jedním z největších producentů je stát Veracruz - zde se káva pěstuje převážně v nižších polohách (tato se využije pro míchání do směsí, či na tmavší pražení), ale výjimkou jsou kávy označované jako “Altura” (španělský výraz pro výšku či vrchol hory). Označení Altura má většinou ještě druhou část a tím je určena konkrétní oblast pěstování - nejznámější altury jsou např. Altura Coatepec, Altura Orizaba a Altura Huatusco.

Nedaleko se nachází další pěstitelské oblasti ve státě Oaxaca - káva z této oblasti se také těší velmi dobré pověsti a na trh se uvádí pod označením “Oaxaca” nebo “Oaxaca Pluma”.  

 

Třetím mexickým státem produkujícím výbornou kávu je Chiapas - nejjižnější část země, káva se zde pěstuje kousek od hranic se sousední Guatemalou. Dříve byla prodávána pod názvem Tapachula (podle města v této oblasti), ale dnes ji většinou najdeme pod názvem Chiapas. 

 

Kvalitní mexickou kávu můžeme přirovnat k lehčímu bílému vínu - tělo je lehké, s příjemnou aciditou. Chuť je čistá, jemná, nepříliš hořká - mírně, příjemně kyselá (podobně jako např. kávy z Costa Ricy). U káv z oblasti Chiapas ležící u hranic s Guatemalou můžeme zaznamenat jiné vlastnosti - mohou být silnější a komplikovanější chuti.

 

V poslední době je Mexiko také jedním z hlavních vývozců různě certifikovaných káv - kávy pěstované organicky, bez chemických hnojiv a postřiků nebo fair-trade kávy, které zaručují pěstitelům ohodnocení odpovídající odvedené práci. Čím dál tím více káv nese obě tato označení. O takto pěstované kávy rychle stoupá zájem a není se čemu divit - za pár korun navíc si můžeme kromě výborné kávy dopřát také vědomí, že kvůli našemu milovanému nápoji nebyl nikdo vykořisťován a pěstování proběhlo bez zbytečných chemických hnojiv a postřiků, které zatěžují jak kávovníky samotné, tak i životní prostředí a v mnoha případech není jejich používání nutné (případně jsou nahrazeny přírodní alternativou).

 

Vetšina kvalitní mexické kávy prochází mokrým procesem a je vyvážena do Evropy - největší část do Německa.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: