Dominikánská Republika Finca Ibonna
Detailní popis produktu
V Dominikánské republice se káva pěstuje již od roku 1715, kdy ji sem dovezli první obchodníci. Dříve byla vyvážena pod obchodním názvem Santo Domingo. Pěstují zde pouze arabiky v různých variantách. Zdejší klima a půda je ideální pro zrání výborné kávy, která zde roste od 600 do 1500 metrů nad mořem. Nejznámější druhy jsou Cibao, Bani, Ocoa a Barahona - všechny kávy zde zpracovávají mokrým procesem.
V roce 1988 se Ulrich Baltensberger přestěhoval ze Švýcarska do Dominikánské republiky s nápadem a odhodláním založit kávovou farmu. V oblasti známé pro svůj vynikající terroir a mikroklima, získal 93 hektarů půdy v Centrálních Kordillerách v provincii Ocoa. Dnes tuto krásnou farmu spravují a pokračují v jejím rozvoji jeho syn Samuel, spolu s manželkou Anou a synem Tiagem.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.